نگاهی اجمالی به کتاب“ نویسنده با لحنی موجز و صمیمی به مسائل هستیشناسانه پرداخته و با نگاهی ساده به روایت مسائل پیچیدهای رفته که حرف زدن راجع به آن خود الفبای خاصی را میطلبد.
جهانی که نویسنده ترسیم کرده دچار چنان سکوتی است که در تمام نقاط داستان مشهود و قابل لمس است.
البته این سکوت تا انتهای داستان حاکم است یعنی تا آنجا که شخصیت داستان به امریکا سفر میکند. بعد از رفتن او به نیویورک فضای داستان رنگ و بوی دیگری گرفته و به گونهای شلوغ و بیبند و بار به چشم میآید.
خلوت بودن فضای داستان بیش از هر چیز بر تنهایی قهرمان داستان تاکید دارد.
مهمترین شاخصه «ابر ابله» تنهایی آن است. تا آنجا که به نظر میرسد در جهانی که پیش رویمان قرار دارد او تنها جنبنده آن است.
اما «ابر ابله» برای فرار از تنهایی و انزوایش به اشیا پناه میبرد و خود را با آنها میشناسد.
روایت داستان اول شخص است و قصه اصلی روی مرز باریکی بین شرح حال و داستان حرکت میکند.
«ابر ابله» ما را به یاد دو شخصیت مهم در تاریخ رمان میاندازد که هر کدام به شکلی دردناک استعارهای از انسان قرن بیستم بودند. ”
نگاهی اجمالی به کتاب“ اگر به دنبال آرامش میگردید اما در دنیای پرشتاب امروزی اثری از آن پیدا نمیکنید، وقت آن رسیده تا سری به کتاب صوتی درد همیشه راه را نشان میدهد بزنید و بگذارید هاکان منگوچ به شما بیاموزد که چطور از دردهایتان راهی به نور و آگاهی پیدا کنید. شاهکلید آرامش همیشگی اینجاست و مولانا قرنها پیش آن را برایتان به یادگار گذاشته. «نینامه» یا همان 18 بیت نخست مثنوی معنوی، راه رسیدن به خوشبختی حقیقی را برایتان روشن میکند.
مثنوی معنوی مانند سایر آثار مولانا نهتنها با گذشت زمان بیارزش نشده، بلکه بر ارزش آن افزوده شده است. انسانشناسها، فیلسوفان، عالمان ادیان و عرفان و... سالهاست که از آموزههای مولوی بهره میبرند. هاکان منگوچ در کتاب صوتی درد همیشه راه را نشان میدهد به شما ثابت میکند که روانشناسان و در حقیقت تمامی مشتاقان خوشبختی نیز به حکمتهای مولانا نیازمندند. ”