نگاهی اجمالی به کتاب“ تمام اسکناسهایی که بانکهای مرکزی سرتاسر دنیا چاپ میکنند، ارزهای فیات یا بیپشتوانه خطاب میشوند، بیپشتوانه به این معنا که ارزش این اسکناسها ذاتی نیست و تنها مطیع دستورات یا قوانین دولتی است. برای اینکه یک ارز سرمایهای خوب محسوب شود، باید اطمینان یافت که با آن پول میتوان فردا، هفته آینده، ماه آینده و سال آینده کموبیش خدمات یا کالاهای مشابه را خرید. به بیانی دیگر، امروز مردم تمایل ندارند اسکناسهایشان را زیر تشکهایشان مخفی کنند، زیرا میدانند پول نقد ذخیره ارزش خوبی نیست و اگر هم این کار را میکردند، طولی نمیکشید که متوجه میشدند قدرت خرید آن پول کاهش یافته و یا حتی بدتر، اسکناسها از گردش خارج شده و دیگر موردپذیرش نیستند.
در نقطه مقابل ارزهای بیپشتوانه بیتکوینی وجود دارد که هیچ نهاد مرکزی و متمرکزی در ایجاد آن دخیل نبوده است و توسط یک شبکه و با یک نرخ ثابت و قابلپیشبینی استخراج میشود و به همین دلیل خاصیت ضدتورمی دارد. بیتکوین بهعنوان یک سرمایهگذاری هدفمند، عملکرد شگفتانگیزی از خود بهجای گذاشته است. هر چیزی که با قیمت صفر شروع شده باشد و اکنون قیمت آن صفر نباشد، یک چیز ارزشمند است. بیتکوین سال 2009 با قیمت صفر کارش را آغاز کرد و اکنون بعد از گذشت کمی بیش از ده سال، دهها هزار دلار ارزش دارد. ”
نگاهی اجمالی به کتاب“ کتاب ابرقدرتهای هوش مصنوعی (AI superpowers) چشمانداز آینده جهان را با وجود ابرقدرتهایی مانند سیلیکون ولی در عرصه هوش مصنوعی به نمایش میگذارد. در عصر کنونی مهمترین دغدغه ذهنی انسان مدرن هوش مصنوعی است. تا چندین سال قبل، هوش مصنوعی اغلب در آزمایشگاههای علمی پژوهشی و یا فیلمهای علمی تخیلی مورد توجه قرار داشت. عامه مردم خیال میکردند هوش مصنوعی به ساخت رباتهایی مربوط است که قادر هستند همانند انسان فکر کنند اما هیچ ارتباطی میان این تصور و زندگی روزانه انسانها وجود نداشت، امروزه همه چیز دچار تغییر شده است. ”